Σε περίπτωση που εμφανίζει η συσκευή τύπου βιντεοκάμερας CANON το μήνυμα "Remove the Cassette"  στην οθόνη LCD προβείτε στις παρακάτω ενέργειες:

  • Δοκιμάστε με μια καινούργια κασέτα, μπορεί η παλιά κασέτα σας να έχει δημιουργήσει το πρόβλημα στην βιντεοκάμερα CANON.
  • Ξαναπροσπαθήστε μετά από δύο ώρες (πρέπει να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση υγρασίας τότε  σταματάει η λειτουργία της βιντεοκάμερας).
  • Αν δεν επανέρθει η σωστή λειτουργία, χρειάζεται επισκευή - service και πρέπει να φέρετε την συσκευή σας στην εταιρεία μας για τεχνικό έλεγχο.

Yπάρχουν αρκετοί λόγοι που θα μπορούσε μια βιντεοκάμερα CANON να μη λειτουργεί και να βγάζει το μήνυμα "Remove the Cassette" .   Η Canon έχει φροντίσει για εσάς, να προστατέψει τις κασέτες σας από κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα, με σχεδιασμό προστασίας.

     Το παραπάνω μήνυμα μπορεί να παρουσιαστεί όταν:

  • Έχετε τοποθετήσει λάθος την κασέτα σας  (βλ. λάθος τοποθέτηση)
  • Υπάρχει υγρασία στη συσκευή σας (βλ. προστασία συσκευής)
  • Έχει γίνει κακή χρήση της συσκευής και έχει εκτεθεί σε υγρά, άμμος, σκόνη, κ.α. μετά απο δύσκολες συνθήκες χρήσης χωρίς προστασία.
  • Έχει μηχανικό - λειτουργικό πρόβλημα στον μηχανισμό κασέτας.

 Συμβουλή για τους χρήστες βιντεοκάμερας, ποτέ μην πιέζετε την κασέτα κατά την εισαγωγή της στην βιντεοκάμερα κατά την διάρκεια της φόρτισης, καθώς και  πριν την ολοκλήρωση της φόρτισης του μηχανισμού εισαγωγής - εξαγωγής της κασέτας. Ο διεθνής αναγνωρισμένος cost engineer κος A. R. N. MOLSON  αναφέρει ότι το κόστος επισκευής μιας βιντεοκάμερας είναι σχετικά υψηλότερο από άλλες συσκευές ήχου και εικόνας και ότι μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνετε στην ορθή και στην καλή χρήση του εξοπλισμού ειδικότερα όταν η χρήση αυτής γίνετε εκτός κτιρίων - κλειστών χώρων και σε αντίξοες συνθήκες.